Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΓΡΑΦΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Αγαπητοί κύριοι που φτιάχνετε όπλα,
 Ο πόλεμος είναι κάτι που παίρνει τα χαμόγελα των παιδιών.Είναι κάτι που δεν έχει καθόλου χαρά και αγάπη,παρά μόνο χάος.Χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πόλεμο.Ο πόλεμος σκοτώνει άπειρους ανθρώπους.Στον πόλεμο οι μαμάδες χάνουν τα παιδιά τους και δεν τα ξαναβρίσκουν ποτέ.Σταματήστε τον πόλεμο στη γη.
                                                                                      Με εκτίμηση,
                                                                                        Ισιδώρα Γ1.

Κύριοι,
 Είμαι μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαιδαρίου και σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη:Θα ήθελα να σταματήσετε τους πολέμους και να μη φτιάχνετε όπλα,πυραύλους και βόμβες που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους.
 Πιο πολύ όμως σας ζητάω να σκεφτείτε τα αθώα παιδιά που τραυματίζονται,πεθαίνουν και μένουν ορφανά ψωρίς φαγητό και σπίτι.Ευχαριστώ πολύ.
                                                                                  Με εκτίμηση,Γιάννης Μπ.

Αγαπητοί κύριοι κατασκευαστές όπλων,
Είμαι ένα 8χρονο παιδί από την Ελλάδα και σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ζητήσω να σταματήσετε τον πόλεμο.
 Θέλω να σταματήσουν οι καταστροφές και τα παιδιά να ζουν ευτυχισμένα χωρίς πείνα και δυστυχία.
Θα'θελα όλα τα παιδιά του κόσμου να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο και να έχουν πολλούς φίλους.
                                                                                  Ευχαριστώ, Χρήστος

Αγαπητοί κύριοι ισχυροί του κόσμου,
Είμαι μαθήτρια της Γ τάξης .Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας παρακαλέσω να σταματήσετε να φτιάχνετε όπλα.Βλέπω στις ειδήσεις παιδιά που σκοτώνονται και πεινάν.Πώς θα σας φαινόταν να ήσασταν εσείς ή τα δικά σας παιδιά στη θέση τους;Καλό θα ήταν τα λεφτά που ξοδεύετε για τα όπλα να τα δώσετε σ'αυτούς που έχετε καταστρέψει τόσα χρόνια.
                                                                               Με εκτίμηση, Μαρία-Άννα
Κύριοι ισχυροί,
Είμαι μια Ελληνίδα μαθήτρια.Παρακολουθώ στις ειδήσεις ότι γίνονται πόλεμοι και ξέρω ότι γι'αυτό φταίτε εσείς και τα συμφέροντά σας.Σας παρακαλώ να σταματήσετε την κατασκευή όπλων,γιατί είναι κρίμα να χάνονται τόσες ζωές άδικα.
                                                                                Με εκτίμηση,Σοφία
Κύριοι ισχυροί της γης,
Είμαι μαθητής του 11ου Δημ.Σχ.της περιοχής μας και σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ζητήσω κάτι εκ μέρους όλων των συμμαθητών μου.
 Είναι επιθυμία όλων μας να σταματήσετε να φτιάχνετε όπλα που μόνο καταστροφή, πόνο και θάνατο σκορπίζουν.Χωρίς τα όπλα όλη η γη θα ΄χει ειρήνη και τα παιδιά δε θα πεινούν.
                                                                              Μ ε εκτίμηση,Ιάσονας

Αγαπητέ κύριε,
 Είμαι μαθήτρια της Γ' τάξης και θέλω να σας ρωτήσω κάτι: Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το επάγγελμά σας φέρνει δυστυχία σε πολύ κόσμο;Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σταματήσετε να φτιάχνετε όπλα ,γιατί δεν είναι καλό.
                                                                          Με εκτίμηση,Κατερίνα

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Είμαι ένας μαθητής της Γ' τάξης .Θέλω να σας πω ότι πρέπει να σταματήσουν οπι πόλεμοι και οι καταστροφές.Παιδιά πεινάνε και κλαίνε επειδή έχουν χάσει τους γονείς τους.Θα ήθελα να μη φτιάχνετε όπλα και πυραύλους και αυτά τα λεφτά να τα δώσετε στους λαούς που τα χρειάζονται για να έχουν φαγητό,να βοηθήσουν τους φτωχούς και για να φτιάξουν σχολεία για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα.Βοηθήστε να υπάρχει ειρήνη και αγάπη.
                                                                Με εκτίμηση,Γιώργος

Αγαπητοί πολεμιστές,
Είμαι μια μαθήτρια της Γ' Δημοτικού κι εγώ και η τάξη μου θα σας παρακαλούσαμε να καταργηθούν οι πόλεμοι,διότι εσείς ,δεν το έχετε καταλάβει,αλλά πολλά παιδιά δεν έχουν να φάνε, να πιούνε και να κοιμηθούν σε ζεστά κραβάτια όπως εσείς.Και μπορεί εσείς να μην έχετε καταλάβει,αλλά σκοτώνετε και τους γονείς αυτών των παιδιών.
                                                              Με εκτίμηση,Βικτώρια

Κύριε οπλοπώλη,
 Σας παρακαλώ μη φτιάχνετε άλλα όπλα ,γιατί γίνονται πόλεμοι και πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται.
Πολλά παιδιά πεινούν και διψούν εξαιτίας του πολέμου και σκοτώνονται και οι γονείς τους.Θα μπορούσατε ,αντί για όπλα, να χτίσετε παιδικές χαρές για να χαίρονται τα παιδιά.
                                                              Ένας μαθητής του Γ1(Γιάννης Αν.)

Αγαπητοί κύριοι ισχυροί,
Είμαι μαθητής της τρίτης τάξης του 11ου Δημοτικού Σχ.Χαιδαρίου Αττικής στην Ελλάδα και σας γράφω αυτό το γράμμα για να βοηθήσω όλα τα παιδιά που ζουν σε χώρες όπου υπάρχει πόλεμος σε όλη τη γη.Σας παρακαλώ όλους να σταματήσετε τους πολέμους και να σταματήσετε να φτιάχνετε όπλα.
                                                                Με εκτίμηση,Αντρέας
Αγαπητοί κύριοι,
Είμαι ένα παιδί της Γ'τάξης και θέλω να σταματήσετε να πουλάτε όπλα .Θέλω να φτιάχνετε παιχνίδια και ρούχα.Γιατί δε θέλετε ειρήνη και προτιμάτε τον πόλεμο;Γιτί δε θέλετε χαρούμενα προσωπάκια;Όλοι στον ίδιο πλανήτη δε ζούμε;Άμα ο πλανήτης καταστραφεί,θα καταστραφεί και η δική σας χώρα.Θα πεθάνουν όλοι,αθώοι και αμαρτωλοί.Ακόμη κι εσύ, τα  ζώα ,τα πάντα.Και δε θα υπάρχει ο πλανήτης γη.Θα έχει καταστραφεί.Ποτέ κανείς δε θα τον ξαναδεί.
                                                                  Με εκτίμηση,Νάσια
Κύριε Πρόεδρε,
 Είμαι μαθήτρια της Γ'τάξης.Θα ήθελα να σας ζητήσω να σταματήσετε να φτιάχνετε όπλα για να μην πεθαίνει αθώος κόσμος.Βοηθήστε τους με φάρμακα,νερό και τρόφιμα.
                                                                  Με εκτίμηση,Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου